Tips voor een duurzame bruiloft

Duurzame bruiloft

Tips voor een duurzame bruiloft

Een duurzame bruiloft. Een prachtig idee, maar waar begin je? En waar moet je allemaal aan denken? Trash’ure Taarten to the rescue! Wij inspireren je graag met ideeën voor jullie duurzame bruiloft.

Een duurzame bruiloft plannen
Yay, jullie gaan trouwen! Superleuk. De mogelijkheden voor een duurzame bruiloft zijn oneindig. Wat je vooral te doen staat, is het maken van keuzes. Wil je alleen bepaalde groene keuzes maken of wil je een volledig duurzame en ecologische bruiloft plannen? Tips voor een duurzame bruidsjurk, taart en bedankjes vind je in dit blog. Andere duurzame keuzes waar je aan kan denken zijn de uitnodigingen (op gerecycled papier of groeipapier met zaadjes erin), de locatie, vervoer (helaas, geen Ford Mustang), de versiering en je trouwboeket. Zo is een boeket van herbruikbare droogbloemen of seizoensbloemen een duurzaam alternatief, maar je kunt natuurlijk ook je boeket na de bruiloft laten drogen.

The centerpie(ce): een duurzame bruidstaart

The wedding cake; het duurzame centerpie(ce) op jullie bruiloft. En die moet natuurlijk de show stelen. Met geredde producten van lokale leveranciers maken we bij Trash’ure Taarten de mooiste vegan bruidstaarten. Wel zo duurzaam. Bij ons zijn er verschillende mogelijkheden; van een sweet table tot een grote of kleine bruidstaart. De taart is helemaal naar eigen wens op te maken. Ben je er nog niet helemaal uit, dan denken wij graag met je mee. Een beter beeld van de mogelijkheden krijg je met onze blog de mooiste vegan bruidstaart bestellen.

Een intieme bruiloft is ook een vorm van een duurzame bruiloft. Minder gasten betekent minder producten en minder CO2-uitstoot. Wist je dat een gemiddelde bruiloft meer uitstoot dan een huishouden in één jaar. Ook voor een kleinere bruiloften bakken wij die prachtige centerpie(ce): kleine bruidstaart voor jullie intieme bruiloft.

Een duurzrame wedding look

Op jullie grote dag wil je er perfect uitzien. Van trouwjurk tot aan make-up en haar; genoeg opties voor de mooiste bruidslook. Met vegan make-up maak je een duurzame keuze. Maar wist je dat ook de trouwjurk een groene keuze kan zijn? Er bestaan verschillende merken die trouwjurken ontwerpen met duurzame materialen zoals ecologisch katoen of bamboe. Liever geen single-use trouwjurk? Dan is een vintage trouwjurk perfect. Misschien is de trouwjurk van je moeder of oma helemaal jouw stijl. Is dit niet het geval, dan kan je in je omgeving kijken, Marktplaats afspeuren of een merk opzoeken dat vintage trouwjurken verkoopt. Een andere optie is om een trouwjurk te huren. Hetzelfde geldt voor een trouwpak. Deze kan je van een duurzaam merk kopen, tweedehands aanschaffen of huren!

PS: Wist je dat je bij kringloopwinkels of in de Vinted App ook naar tweedehands jurken kunt speuren?  🙂

Duurzame bedankjes voor je gasten

Wil je je gasten een leuk maar duurzaam kleinigheidje meegeven? Dat kan! Denk aan bloemenzakjes met zaadjes of kweekpotjes. Maak je gasten blij met een potje geluk door ze een klavertje vier te laten kweken. Wil je het extra duurzaam aanpakken? Kies ervoor om de tafeldecoratie zo in te steken dat je deze mee kan geven aan de gasten. Dubbel plezier!

Leg je jouw gasten liever in de watten met een lekkere vegan traktatie? Dan zijn onze Madeleines perfect. Gewoon zo of in een leuk pakketje met Afterpartea, of een ander zakje verse thee, van Het Theezaakje.

Bruidstaart of bedankje bestellen?
Wij bespreken graag de mogelijkheden van Trash’ure Taarten voor jullie green wedding!