Zo vier je Koningsdag in coronatijd

Zo vier je Koningsdag in coronatijd

(Met Koningsdag soezen & DIY oranje cocktail)

Woningsdag en Balkoningsdag 2.0… De tweede Koningsdag in coronatijd komt eraan. Weer geen kleedje neerleggen, koekhappen of Jeu de Boules ballen scoren op de rommelmarkt. Hoe zorg je er nou voor dat het toch een oranje feestje wordt op 27 april? Trash’ure to the rescue! We geven je een aantal tips voor een koninklijk knalfeestje bij jou thuis.

Doe een online Koningsdag Quiz

Woningsdag wordt een stuk leuker met een spel. Een pubquiz in een kroeg zit er helaas niet in, maar dat betekent niet dat je er thuis geen feestje van kunt maken. Maak zelf een quiz en speel deze online met je vrienden en familie. Of doe mee met een online quiz, zoals die van de Upbeatles.

Versier je tafel met Koningsdag soezen

Een Koningsdag zonder gebakje is als een eitje zonder zout. Het is gewoon net niet af. Hoe leuk is het als je oranje soezen op tafel zet? Speciaal voor jou hebben we ons uitgesloofd met spannende oranje tijgersoezen en vegan Koningstompoucen. Bestel hier je oranje gebakjes en let the party begin!

Koningsdag in coronatijd

Knal Koningsdag hits door de speakers

Bij een feestje hoort muziek. En wat is er nou mooier dan die heerlijke Hollandse meezingers? Ga zelf creatief aan de slag en maak een playlist vol met hits van eigen bodem. Van André Hazes tot Jeroen van der Boom en Jan Smit. Eigenlijk geldt: hoe fouter hoe beter. Geen zin om zelf aan de knoppen te zitten? Gelukkig zijn er genoeg Koningsdag playlists 😉

DIY oranje Koningsdag cocktail (18+)

Oranjebitter ouderwets? Nee hoor! Met een scheutje ijskoude prosecco erbij maak je het fancy én bovendien een stuk lekkerder. Zo maak je een oranje Koningsdag cocktail:

Ingrediënten:

  • 250 gram ijsklontjes
  • 150 ml oranjebitter
  • 175 ml prosecco, koud serveren

Zo maak je het:

  1. Doe de ijsklontjes samen met de oranjebitter in een cocktailshaker of keukenmachine
  2. Mix totdat je crushed ijs hebt
  3. Verdeel het over mooie cocktail of champagne glazen
  4. Vul de glazen verder met de koude prosecco
  5. Cheers!

Leer het Wilhelmus uit je hoofd

Haha, grapje zeker? Nee. Leer het Wilhelmus uit je hoofd! Hoeveel Nederlanders kennen nou het volkslied? Ongetwijfeld dat je hier indruk mee maakt. Ben je ook meteen goed voorbereid op het EK. Challenge accepted?

Follow the Koning

Voor de echte Koningshuis lovers is er een livestream van de koning die zijn verjaardag viert. Zo breng je toch nog een beetje Koningsdag in je woonkamer 🙂


ACTIE!

Bij een bestelbedrag vanaf €50 + ophalen krijg je een doosje met (h)eerlijke speculaas! 

Let op: enkel wanneer je de bestelling bij de bakkerij komt ophalen.