Wij zoeken een opgeleid bakker!

Wij zoeken een opgeleid bakker!

Ons team van 1 hoofdbakker en 12 parttime multiculturele bakkersassistenten is toe aan uitbreiding. En we zoeken jou! Zie jij jezelf al met een veeg bloem in je gezicht staan in Nijmeegs duurzaamste bakkerij? Heb jij zin om aan de slag te gaan met vooral plantaardige voedingsmiddelen, heel veel groente en fruit en vooral ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wil jij mooie taarten maken én tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan? Lees snel verder, want dan is dit jouw droombaan.

We hebben een missie!

Wij maken patisserie voor bedrijven en particulieren van eten dat anders zou worden weggegooid, want wij willen dat iedereen gemakkelijk bij kan dragen aan het tegengaan van voedselverspilling. De producten waar wij mee werken zouden anders weggegooid worden, omdat ze over geproduceerd zijn of omdat ze niet voldoen aan bijvoorbeeld esthetische eisen. Zo zonde! Wij nemen mensen aan die wegens hun migratieachtergrond moeite hebben met het vinden van een baan in Nederland. Ze beheersen de Nederlandse taal onvoldoende en hebben (nog) geen passende opleidingsgraad. Wij werken écht duurzaam met een donkergroen hart en bieden werk voor de genoemde doelgroep, wat best pittig kan zijn. En we doen dit met ontzettend veel passie.

Wat ga je bij ons doen?

 • Er ligt een schitterende baan op je te wachten. Want onze toekomstige bakker krijgt bij ons echt een toptijd. Je gaat met veel groente en fruit aan de slag en bent de hele dag creatief bezig;
 • Je voorziet onze klanten van heerlijke, zoete of hartige, smaakvolle taarten of patisserie, waarbij je soms lange en intensieve productiedagen draait en er een grote verantwoordelijkheid van je wordt gevraagd.
 • Je werkt met veel fruit. Dit is niet geschikt voor decoratie, maar wel om lekker veel in de taarten zelf te verwerken. Hier moet je creatief voor zijn en je moet het leuk vinden om hiermee te experimenteren.
 • Je hebt een logistieke taak met bezorgen van onze producten naar klanten en een coachende en opleidende rol voor onze doelgroep, ze zijn erg afhankelijk van de manier hoe jij met ze werkt.

Wat moet jij kunnen, hebben en willen?

 • Je bent een gediplomeerd banketbakker en hebt veel affiniteit met het bakkersvak, we horen graag waarom je gek bent op dit beroep;
 • we zoeken iemand met affiniteit met de doelgroep ‘voormalig vluchtelingen’. Je moet jezelf goed af kunnen stemmen op verschillende niveaus van taal, cultuurontwikkeling en opleidingsniveau;
 • je bent creatief en kan met veel verwerkt groente en fruit mooie banket maken, ook als het diepvries fruit betreft.
 • Je bent goed in het draaien van veel en continu productiewerk, maar hebt daarbij ook een sterk gevoel voor detail en afwerking. Je eindresultaart ziet er piekfijn en verzorgd uit.
 • We vragen een open houding van je in het samenwerken met verschillende culturen (en religies). Samen werken aan een mooi product en van elkaar leren is het mooiste wat er is!
 • je moet de Nederlandse taal zelf goed kennen en durft anderen hier ook in te coachen en aan/af te leren. Daarvoor moet je soms streng zijn.
 • Je hebt een rijbewijs B;
 • Je bent zelfstandig en kan een verantwoordelijke rol aan waarbij je mensen moet aansturen en in de gaten moet houden.
 • misschien wel het allerbelangrijkste is dat je zelf ook milieubewust bent en dat je je actief inzet om er zorgvuldig mee om te gaan. Dat betekent dus ook dat je zuinig bent met water, weinig plastic verbruikt en let op de ingrediënten die in een taart gaan, etc.

Wat kunnen wij jou geven?

 • Het startmoment van je baan bij ons is in overleg en ook je uren (24-40 uur per week) zijn in overleg.
 • je kan aangeven op welke dagen je vast wilt werken. Wij hebben wel een bepaalde voorkeur. Op drukke momenten kunnen we je vragen extra aanwezig te zijn of een dag te wisselen.
 • onze bakkerij zit in Nijmegen. Het is fijn als je uit de buurt van Nijmegen komt, maar woon je verder weg dan kunnen we kijken wat er vanuit ons mogelijk is om je ov kosten te vergoeden!
 • Als je jarig bent, krijg je van ons een lekkere taart;

Reageer snel!

De vacature staat open tot en met 31-05-2022. We gaan dan gelijk de gesprekken voeren. We laten je sowieso iets weten, dus je krijgt altijd een reactie. Wel zo netjes. Stuur je cv én je motivatiebrief naar info@trashuretaarten.nl. Stuur ook gelijk wat voorbeelden van jouw bakstijl mee, wij zijn benieuwd! We lezen graag terug in je motivatiebrief waarom jij denkt dat deze baan bij past. We kijken uit naar je bericht!

Wij zijn met vakantie!

Trash'ure Taarten is in de maand augustus gesloten voor bestellingen. Wij bezorgen met frisse & groene energie weer alle (h)eerlijke patisserie bij jou thuis.

Fijne zomer!